Masterclass Cronicari Digitali: „Cine ascultă o casă?”

După ce în septembrie a debutat în podcastul Cronicari Digitali o serie de interviuri cu arhitecți și specialiști din zona dezvoltării, protejării și valorificării patrimoniului arhitectural, în octombrie a venit timpul unor întâlniri față în față cu specialiștii, în cadrul Masterclass Cronicari Digitali: „Cine ascultă o casă?”.

Evenimentul este găzduit pe 15 octombrie de Studioul Horia Bernea, la Muzeul Național al Țăranului Român, și se va desfășura cu susținerea Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului.

Partenerii media ai Masterclass Cronicari Digitali: „Cine ascultă o casă?” sunt Radio România Cultural, Revista Zeppelin, Adevărul și Historia.

15 octombrie este ziua care aduce alături arhitecți, proprietari și exemple de valorizare a clădirilor istorice din patru perspective: cinematografică, arhitecturală, cultural-comunitară, turistică, cu provocări și reacții, față în față cu noul val de specialiști, proprietari și administratori de clădiri istorice, manageri culturali, administrație publică, ONG-uri.

Printre speakeri se află Dr. Arh. Ștefan Bâlici – Președinte Ordinul Arhitecților din România, Virgil Nițulescu – Director Muzeul Național al Țăranului Român, Dr. Arh. Irina Iamandescu – Director adjunct, Direcţia Monumente Istorice a Institutului Național al Patrimoniului, Conf. univ. dr. Bogdan Suditu – Universitatea din București și Președinte Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului a Primăriei Municipiului București, Constantin Prisecariu – Managing Partner România Sotheby’s International Realty, Ion Barbu – artist vizual, Arh. Pierre Bortnowski. Alături de ei vor fi și reprezentanți ai unor administrații publice cu un interes tot mai mare pentru patrimoniu, cum ar fi Oradea, Reșita și Râmnicu Sărat.

Moderatorii evenimentului „Cine ascultă o casă?” vor fi Arh. Alexandra Stoica și Toader Păun.

Masterclass Cronicari Digitali: „Cine ascultă o casă?”