REȘIȚA 50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover

În 2022, Reșița aniversează 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972).

Cu această ocazie, Reșița devine pentru o zi cel mai instagramat loc din România, cu ajutorul a 20 de creatori de conținut și jurnaliști, pe care Cronicari Digitali, proiectul cultural creat împreună cu Asociația Human Made Art (HUMART), i-a invitat să descopere patrimoniul arhitectural, industrial și cultural al orașului în cadrul unui ”Heritage Tour”.

Numele proiectul50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover” face trimitere la tripa aniversare marcată de Reșița în 2022 și face o conectare cu cele trei direcții de dezvoltare ale municipiului: Reșița nouă – orașul tinerilor – noi căi de reconectare a tinerilor reșițeni cu comunitatea și orașul;  Reșița – oraș smart city – cu  rolul major al artei în educația urbană;  Reșița – oraș înfrățit cu natura – rolul major al artei în sustenabilitatea conceptului de oraș verde.

”Re:member” pentru că prin acest proiect este susținută cunoașterea trecutului Reșitei (remember), încurajând astfel transformarea în  membrii activi al comunității care susțin viitorul orașului (member).

”Re:connect” oferă perspectiva către Resița nouă, ca orașul tinerilor din Banat, re-conectați între ei prin tehnologie smart din rețelele sociale și digital media.

”Re: discover” este scânteia de la care pornește proiectul, fiind generată de de la tripla aniversare care oferă pretextul dezvăluirii către publicul larg a diversității patrimoniului local.

50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover” este un proiect derulat de  Asociația Human Made Art (HUMART), cu susținerea Primăriei Municipiului Reșița și a Consiliului Local al Municipiului Reșița prin programul GRANTURI  ”REȘIȚA – SPAȚIU CULTURAL”.

REȘIȚA 50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover